Bezárás
CosmoBeauty / Smink / 7 dolog, amivel tönkreteszed a kedvenc parfümöd hatását, és észre sem veszed!

7 dolog, amivel tönkreteszed a kedvenc parfümöd hatását, és észre sem veszed!

Sokkal jobban érvényesül rajtad az illat, ha ezeket az apró bakikat nem követed el!
7 dolog, amivel tönkreteszed a kedvenc parfümöd hatását, és észre sem veszed!

Egyetlen kedvencet használsz, amiről mindenkinek te jutsz eszébe, vagy a hangulatodhoz és a szettedhez igazítod a parfümödet? Bármelyik is a te taktikád, jó, ha tudod, hogyan érheted el, hogy az illatod tartós legyen, és olyan, mint amilyenbe beleszerettél! Néha egészen apró dolgokon múlik, hogy délutánra már alig érződik a parfüm, vagy nem olyan a hatása, mint amilyet szeretnél. (Persze ez csak akkor lesz érvényes, ha eredetileg saját magadon tesztelted, a bőrödön, és nem illatpapíron, vagy valaki máson…) Mutatjuk a leggyakoribb parfümhibákat.

1. Erős illatú testápolót használsz

Elsősorban az intenzíven virágos és fűszeres illatú testápolókkal fordulhat elő, hogy bekavarnak a parfümöd illatába. Előfordulhat, hogy egy érdekes kombó jön így létre, és egészen egyedi lesz az illatod – ez leggyakrabban akkor történik meg, ha azonos illatcsaládba tartozó termékeket rétegezel. De ha egésze eltérőek az illatok, például egy citrusos jellegű parfümöt vaníliás testápolóval használsz, a végeredmény, hááááát, fura lesz.

2. Nem használsz testápolót

Tudjuk, úgy tűnik, hogy ha van sapka, az a baj, ha meg nincs, akkor az… Valójában nem így van: a testápoló fontos, mert ha hidratált a bőröd, sokkal tartósabb lesz rajta a parfüm. A száraz bőrön nem érvényesül eléggé, és hamar elillan. A legjobb, ha illatmentes, semleges illatú, vagy nagyon enyhén illatosított, a parfümöddel harmonizáló testápolót választasz.

3. Intenzív illatú kézkrémet teszel fel

Most jön a kézkrémek szezonja, és azon belül is rengeteg téli, karácsonyi jellegű változatot találsz az üzletekben. Mézeskalácsos, vattacukros, sült almás, fahéjas, vaníliás… Tényleg isteniek, de teljesen elnyomhatják a parfümödet, főleg, ha naponta többször is használod őket. Ha azt szeretnéd, hogy a csuklódra fújt kreáció vigye a prímet, használj illatmentes vagy csak minimális illatanyagot tartalmazó, száraz bőrre való kézkrémet – ebben az összeállításban szupereket találsz!

4. Túl sokat fújsz belőle

Kicsit megszaladt reggel, de mire beérsz a munkahelyedre, te más nem is érzed. Viszont ahogy leveszed a kabátodat, a kollégáid vad szellőztetésbe fognak… Parfümből a több az NAGYON több, ha túlzásba viszed, az tolakodó, zavaró lehet. Maximum két pulzáló pontra fújj, és csak egy keveset. Itt megtudhatod azt is, hová ne fújd soha a parfümöt!

5. Összedörgölöd a csuklód

Oké, nem olyan eget rengető hiba, de a szakértők szerint nem tesz jót az illatnak, ha miután a csuklódra fújtad, erősen összedörzsölöd. Nem kell bemasszírozni az illatot a bőrödbe, simán beszívódik magától is. Ezek az isteni csajos parfümök biztosan elvarázsolnak téged és a pasidat is!  6. 

6. Délután frissítésre használod

Egy izzasztó munkanap végén nagyon nem jó ötlet parfümmel fedni el azt, amit esetleg nem szeretnél érezni. Ez így nem a reggeli üde illat lesz, hanem fullasztó egyveleg, ami inkább kellemetlen lesz, mint szexi. Hogy mit lehet ilyenkor tenni? Ha nincs lehetőséged lezuhanyozni, töröld meg az izzadt részeket antibakteriális tisztító kendővel, esetleg sminklemosó kendővel. Ne fújj magadra még több parfümöt, hanem igyekezz haza, és a tus alatt frissülj fel.

7. Rossz helyen tárolod

Megértjük, hogy díszhelyet érdemel a polcodon a gyönyörű üvegcse, de ha úgy helyezed el, hogy napközben folyamatosan éri a fény, az nagyon nem tesz jót az értékes illatanyagoknak. Ahogy az sem, ha párás, meleg helyen, vagy közvetlenül fűtőtest mellett tartod. Legjobb helye a hálószobában van, a saját dobozában.

Most már biztosan a lehető legtovább fogod élvezni a régi kedvencedet vagy az újonnan talált favoritot is. A galériában csekkolhatod a szezon legmenőbb újdonságait.

7 dolog, amivel tönkreteszed a kedvenc parfümöd hatását, és észre sem veszed!

7 dolog, amivel tönkreteszed a kedvenc parfümöd hatását, és észre sem veszed!

Fotó megosztása:

Kiemelt kép: Profimedia/Red Dot

Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok