Bezárás
CosmoBeauty / Smink / A legnagyobb sminkhiba, amit az online meetinged előtt elkövethetsz

A legnagyobb sminkhiba, amit az online meetinged előtt elkövethetsz

Az utolsó pillanatos korrigálásnak nem biztos, hogy jó vége lesz!
A legnagyobb sminkhiba, amit az online meetinged előtt elkövethetsz

Még mielőtt csatlakoznál, csekkolod a kameraképed, és rájössz, hogy nagyon karikásnak tűnik a szemed. Van még 2 perc – pont elég arra, hogy feldobj egy kis korrektort. Jó ötletnek tűnhet, de nem az! Hogy miért? Egy csomó ponton elcsúszhat a dolog, és a végeredmény az lesz, hogy egy fényes, világos karikával a szemed alatt ülsz le a többiek közé – pontosabban ez jön át nekik leginkább a képernyőn. Hogy miért lesz olyan feltűnő a baki?

1. Nem dolgozod el

A rosszul, kapkodva feltett korrektor foltos maradhat. Nincs idő arra, hogy finoman a bőrödbe ütögesd és ahol kell, az ujjaddal elvékonyítsd. Két mozdulattal felkened – és pont azt éred el, amit nem akartál: hogy felhívod a figyelmet a fáradt szemedre!

2. Nincs ideje beszívódni

A frissen feltett textúra egy kicsit valószínűleg csillog a bőrödön. Ami jól jöhet, ha nem tökéletes megvilágításban ülsz le a gép elé, kissé árnyékban van az arcod, vagy nagyon sötétek a karikáid. De ha pont az arcodra esik a fény, akkor feltűnő lesz a frissen feltett fedőréteg!

3. Nem karikás, hanem táskás a szemed

A halványabb, esetleg fényvisszaverő pigmenteket tartalmazó korrektor elsősorban színbeli eltéréseket tud korrigálni, főleg a sötét árnyékokat képes kivilágosítani. Ha duzzadt, táskás a szemed, akkor nem jó ötlet világos vagy fényt adó korrektort tenni rá, mert épp a szándékoddal ellentétes hatást érhetsz el: hangsúlyosabbá teheted vele a duzzanatot! Ami még feltűnőbb képernyőn keresztül, ha jól meg van világítva a pofid. (A korrektor színkorrekciós trükkjeiről itt olvashatsz hasznos tippeket.)

4. Gyorsan le is púderezed

Felkened egy mozdulattal, egy másikkal le is púderezed, hogy ne csillogjon – a kapkodás miatt nem tudsz leheletvékony rétegekkel dolgozni, ahogy egyébként tennéd. És ha a minőség helyett a mennyiségtől remélsz megoldást, valószínűleg csalódnod kell: a meeting végére a korrektor és a púder együtt simán beleül az apró ráncocskákba, kellemetlenül felnagyítva őket!

5. Máshová is jut belőle

Ha már teszel egy kis korrektort a szemed alá, kensz belőle a zavaró piros pöttyre is az álladon, meg a homlokodon, és már ülsz is a gép elé, remélve, hogy senki nem veszi észre, hogy ma a bőröd nem a legjobb formáját hozza. Rossz hír, hogy amikor megszólalsz, szép nagyban látszik a pofid, (a legtöbb alkalmazás kiemeli a beszélőt), és ha nincsenek a felvitt korrektorfoltok rendesen eldolgozva, akkor bizony látszódhatnak. (Míg lehet, hogy amúgy a piros pöttyöcskéket senki sem vette volna észre.)

Tereld el a figyelmet!

Sokkal jobb ötlet a kapkodós korrektorozásnál, ha feldobsz egy vidám, élénk színű, kicsit fényes, enyhén áttetsző, könnyed állagú rúzst. Élettelibb, frissebb lesz tőle az arcod. A folyékony, matt csodák nem expressz készülődéshez valók, jobb megoldás lehet például egy színezett ajakápoló (Hailey Bieber is imádja őket, randira csakis ilyet tesz fel – ebben az összeállításban gyönyörűeket találsz), vagy válassz a galériából egy ultrakönnyen feltehető rúzst!

A legnagyobb sminkhiba, amit az online meetinged előtt elkövethetsz

A legnagyobb sminkhiba, amit az online meetinged előtt elkövethetsz

Fotó megosztása:

Kiemelt kép: Profimedia/Red Dot

Gifek: Giphy.com

Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok