Bezárás
CosmoBeauty / Smink / Pillapótlás vs. szempillalifting – melyik való neked?

Pillapótlás vs. szempillalifting – melyik való neked?

Segítünk megtalálni a legkényelmesebb és legtartósabb megoldást!
Pillapótlás vs. szempillalifting – melyik való neked?

A pillapótlás vagy szálas műszempilla nem új dolog, de a technika folyamatosan újul, változik. Ennek ellenére sok lány küzd azzal, hogy szeretne látványos, vagy az eredetinél látványosabb pillákat, mégsem érzi komfortosnak az épített pillákat. A szempillalifting viszonylag új eljárás, itt viszont az lehet a bökkenő, hogy sokan nem tudják, mit várhatnak a módszertől, mennyire hoz látványos és tartós változást. Vamberszki Krisztina sminktetováló, kozmetikus, szempillalifting-szakértő segít eldönteni, melyik eljárás való igazán neked!

Vamberszki Krisztina sminktetováló, kozmetikus

Cosmo: Kezdjük az alapoknál. Mi történik pontosan a szempillapótlás vagy szempillaépítés során?

Krisztina: A saját, természetes pillákra műszempillákat építünk, ragasztunk fel a sűrűbb, dúsabb hatás érdekében. A hatás lehet természetesebb és látványosabb is – minden a vendég adottságain és igényén múlik.

És miben különbözik ettől a szempillalifting? 

A műszempilla-hosszabbítással szemben ez egy jóval természetesebb technika. Azoknak ideális megoldás, akik természetesebb pillákat részesítenek előnyben vagy érzékenyek a szempilla-hosszabbítás során alkalmazott anyagokra.

Melyik eljárás a tartósabb? Mennyi idő után kell őket korrigálni?

A szempillalifting a tartósabb, csak a saját pillák cserélődése befolyásolja a tartósságot. Az előzetes tisztítást követően a felső szemhéjra, a szempillák tövéhez egy speciális szilikonpadot helyez a kozmetikus és ahhoz rögzíti a felső pillákat egy erre célra kifejlesztett ragasztóval. Ezt követően a szempillák tövébe helyezi fel a szempillalifting tartósságát biztosító hatóanyagokat. A hatóidő elteltével leszedi azokat, majd a szempillákat leválasztja a szilikonpadról. A 24 órás utóápolási szabályt betartva 4-8 hétig tartós. Fontos, hogy az első 24 órában ne érje víz, gőz, pára, hő a pillákat. Egy napig ne menj gőzfürdőbe, szaunába, ne használj szempillaspirált és szemkörnyékápolót se.

Ezzel szemben a műszempilla a viselését meg kell tanulni, sok kritériumnak kell megfelelni, hogy sokáig szép maradjon. Nem lehet dörzsölni, nem lehet sminkelni, az alvási szokások is befolyásolják, meddig tart. Korrekcióra a lifting esetében általában 6-8 hét után kerül sor, itt csak a saját pillaállomány cserélődik, ezzel szemben a szempilla-hosszabbítás korrekciója egyénenként eltérő.

Mennyire „macerás” a korrekció?

A szempillaliftingnél a saját szempilla-állomány cserélődik, a műszempilla viselőknél pedig ritkul. Mindkettőnél könnyedén észrevehető a változás. A szempillalifting eljárása 45 percet vesz igénybe, a szempilla-hosszabbítás 1-2 óra között tervezhető. Nem macerás a korrekció egyik esetben sem.

Getty Images

Melyik eljárás a kényelmesebb?

A műszempilla-építés jár több kellemetlenséggel, itt előfordulhatnak például allergiás reakciók a ragasztóra. Jellemző a könnyezés, szemremegés. Türelmetlenséget okozhat, hogy több, mint 1 óráig kell feküdni az eljáráshoz. A reakciók a vendég egyéni adottságain és érzékenységén múlnak. A lifting eljárás rövidebb, ott kevésbé kell türelmesnek lenni.

Melyik pilla bírja jobban a sportolást? És az úszást, szaunát?

A szempillalifting esetében a fentebb említett 24 órát szükséges betartani, utána tökéletesen „bírja”. A szempilla-hosszabbítás esetében a pilla viselőjének életmódja, a szauna és sportolás erősen befolyásolja a tartósságot, vigyázni kell a pillákra.

Hogyan lehet őket sminkelni?

A szempillalifting 24 óráját betartva, azt követően lehet sminkelni. A műszempillát tilos sminkelni! Bár vannak kifejezetten műszempillákra kifejlesztett szempilla-spirálok, a saját tapasztalataim alapján úgy gondolom, felesleges, befolyásolja a tartósságot.

Mennyire kell rájuk vigyázni alvás közben?

A szempillalifting esetében az eljárást követően 24 óráig kell csak figyelni, míg a műszempillánál fokozottan ügyelni kell az alvás módjára. Például, ha az oldalunkon alszunk, a szempillát dörzsölheti a párna, és így gyorsabban fog ritkulni.

Melyik ad természetesebb és melyik látványosabb eredményt?

Minden a vendég adottságain, igényén és a szakember tapasztalatán múlik: mindkét eljárás eredménye lehet természetes és látványosabb is. A lifting esetében a tőre helyezett szilikonpad befolyásolja az íveltséget, a műszempilla-építés során pedig a technika, az ív és a választott szempillahossz van kihatással az eredményre.

A két technika közötti nagy különbség, hogy a szempilla-liftinggel saját szempilla-állományt emelünk és nincs károsodás, míg a műszempilla-építésnél hozzáadott pillákkal dolgozunk, és annak a tartóssága nagyban múlik a vendég életmódján és odafigyelésén.

Kiemelt kép: Getty Images

Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok