Bezárás
CosmoBeauty / Smink / 5 trükk, amivel filter nélkül is gyönyörű lesz a szelfid

5 trükk, amivel filter nélkül is gyönyörű lesz a szelfid

Ki mondta, hogy rommá kell retusálnod egy fotót, hogy szeresd magad rajta?
5 trükk, amivel filter nélkül is gyönyörű lesz a szelfid

Fényezd magad

Nem lesz szükséged Photoshopra vagy kamu beautyfilterekre, ha okosan játszol a fényekkel. Állj az ablak elé, és hagyd, hogy a napsugarak beragyogják az arcod. A napfelkelte és a napnyugta a legjobb időpontok ehhez, és mindenképpen fontos, hogy ne háttal állj neki. A cél, hogy minél kevesebb árnyék legyen az arcodon: így egységesebbnek és ragyogóbbnak tűnik a bőröd, az apró ráncaid pedig biztosan nem kapnak hangsúlyt.

Fokozd a ragyogást

Ha egy új profilkép elkészítése a cél, ami hónapokig lesz az alapértelmezett képed az Instán vagy a Facebookon, megéri beletenned az időd és az energiád. Pláne úgy, hogy valójában az egész a timingról szól. Ébredés utánra időzítsd a projektet, és némi kényeztetést követően (tonik+szérum+fényvédős hidratáló) vízbázisú alapozót vigyél fel az arcodra. Jöhet a krémes pirosító az almácskákra és a szemhéjadra, hogy minél üdébb legyen az összhatás.

Erre figyelj: Akkor lesz kipihent és természetes a végeredményt, ha semmit nem tolsz túl. Kerüld a maszkhatást és a több réteg alapozót, a krémes textúrájú pirosító + a jól irányított fény pedig eleve megadja azt a ragyogást, amire szükséged van. Ebből a buliból most bátran hagyd ki a highlightert. 

Fotó: Getty Images

Hangsúly a hibákon

Tudjuk, hogy imádod a menő rúzsokat, de ha szelfiről van szó, inkább szavazz szájfényre vagy az ajakápoló olajra. A kiszáradt ajkak hibáit csak még jobban kiemeli egy nehezebb textúra, ugyanez az alap viszont csábítónak és dúsabbnak hathat egy könnyed, visszafogott árnyalatú szájfénnyel.

Ott a pont

Egy szexi statement szemöldök, egy huncut frufru, egy laza fonatot összetartó romantikus szalag – bármi lehet fókusz, ami kellő hangsúlyt kap a szelfiden. Ha ez nem történik meg, és egyetlen (bocs) kiemelkedő rész sincs a képen, ami megragadná a figyelmet, automatikusan a háttér válik hangsúlyossá, és vele együtt azok a dolgok, amiket legszívesebben leradíroznál a fotóról. A legjobb, ha összekötöd az erősségeddel: gyönyörű a hajad? Irányítsd oda a figyelmet egy hangsúlyosabb fülbevalóval vagy egy méretes gyöngyös csattal.

You’ll float too

A lebegő fej hatás akkor jön össze, amikor az utolsó apró részletre is figyelsz, csak arra nem, hogy villants picit a nyakadból. Pedig ez tényleg fontos momentum, és egészen prózai oka van: ennek hiányában túlságosan előre döntöd majd a fejed, ami olyan hatást kelt, mintha egy random testre photoshoppolta volna valaki ügyetlenül, fittyet hányva az arányokra.

Kiemelt kép: Getty Images

Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok