Bezárás
CosmoBeauty / Smink / A sminktrükk, amitől akkor is jól nézel ki, ha egyébként alig aludtál

A sminktrükk, amitől akkor is jól nézel ki, ha egyébként alig aludtál

Ez a 6 lépéses korrektorvarázslat simábbá és ragyogóbbá teszi a pofidat.
A sminktrükk, amitől akkor is jól nézel ki, ha egyébként alig aludtál

Vannak reggelek, amikor a tükör nem a barátnőd. Mintha kizárólag a szemed alatti árkokat vagy a ráncocskákat mutatná – pedig csak a kialvatlanság beszél belőled. A fáradt, nyűgös éned könnyebben észre veszi a hibákat, ám az is igaz, hogy ha fáradt és nyűgös vagy, valószínűleg a bőröd sincs a topon. Ava Lee amerikában élő korei beauty blogger makeup-trükkje elképesztő hatással lehet a te pofidra is: mintha két perc alatt egy mini arcfeszesítő kezelést kaptál volna!

A trükk egyszerűen annyi, hogy a korrektort ne foltokban, hanem meghatározott irányú vonalakban vidd fel a pofidra, és a blendelésnél igyekezz ezt az irányt megtartani.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

AVA 주원 (@glowwithava) által megosztott bejegyzés

Lássuk lépésről lépsre, mi is a teendőd.

Először is válaszd ki a megfelelő korrektort: folyékony, stiftes, enyhén fényes, ragyogást adó típus legyen, ami tökéletesen passzol a bőröd árnyalatához – de semmiképp nem sötétebb annál!

 

Húzz egy vonalat a belső szemzugtól lefelé az arcod közepe irányába majdnem az orrcimpád vonaláig.

Mehet a vonal a külső szemzug alól a halántékod felé. A füled vonala felett és a szemöldököd végénél kijjebb érjen véget.

A harmadik vonalat az orrcimpádtól húzd lefelé a mosolyránc vonalán az ajkadig.

Húzz egy vonalat az ajkad külső sarkától a füled irányába az arod közepén kicsit túl, nagyjából a szemed külső sarkának lefelé meghosszabbított vonaláig.

Ezt a vonalat folytasd egy kis szünettel felfelé a füled felső vonaláig.

Végül egy pötty kerüljön a szemed alá középre.

7. Ezután jöhet a blendelés: felfelé irányuló mozdulatokkal ütögesd a bőrödbe a korrektort egy sminkszivacs segítségével.

A videón tökéletesen látszik, mennyivel üdébb, élettelibb, „megemeltebb” hatású lett Ava arcának az az oldala, amelyiket így előkészítette a sminkeléshez. Hogy miért működik a trükk? Egyrészt a felfelé ívelő vonalak miatt, amely a fáradt, megereszkedett bőrt kicsit tónusosabbnak mutatják. Másrészt a korrektorban lévő fényvisszaverő pigmenteknek köszönhetően, amelyektől a mélyebb ráncokban kevésbé látványosak az árnyékok, és ettől az egész arc kisimultabbnak hat.

Amire figyelj, ha kipróbálod

  • Ha túlságosan világos korrektort választasz, attól beteges lesz az arcszíned.
  • A szivaccsal csakis felfelé irányuló mozdulatokkal dolgozz, különben tönkreteszed az összhatást. Ha teszel rá alapozót, nagyon vigyázz, hogy ne maszatold el a korrektort. Legjobb, ha vársz egy kicsit, hogy be tudjon szívódni, mielőtt rámész.
  • Válassz áttetsző, könnyen eloszlatható alapozót, a magas fedésű matt változatok ide most nem passzolnak.
  • Krémes pirosító mutat hozzá szépen, ezt is felfelé irányuló mozdulatokkal ütögesd a bőrödbe az arcod almácskáin.
  • Fekete helyett használj barna szempillapsirált. Vagy ha csak feketés van, az alsó pillasort ne fesd ki, attól fáradtabbnak látszik a tekinteted.
  • Ne hangsúlyozd a szemed, tegyél fel inkább egy üde, élénk, fényes rúzst vagy szájfényt – a matt gyönyörűségek ehhez a könnyed hatású sminkhez nem igazán passzolnak.

Kiemelt kép: Getty Images

Mai téma:

Rubint Réka elárulta szépségtitkát!

Belehallgatok